Ingram Micro ja Zalando ovat allekirjoittaneet yhteistyösopimuksen logistisista palveluista Pohjoismaissa

Zalando,  johtava muotituotteiden onlinetarjoaja Euroopassa, on valinnut Ingram Micron logistiseksi kumppaniksi  Pohjoismaiden toimituksiin. Ingram Micro operoi satelliittivaraston toimintoja Tukholman läheisyydessä  Brunnassa.

Brunnan logistiikkakeskus valittiin pääasiassa sen strategisen sijainnin ansiosta, joka on ihanteellinen palvelemaan Tanskan, Suomen, Norjan ja Ruotsin asiakkaita. Jatkuvasti kasvava asiakaskunta saa paremman ostokokemuksen ja tilauksien toimitus nopeutuu. Toimipiste tarjoaa myös pohjan testata uusia palveluita Pohjoismaissa. Zalando alkoi kansainvälistää logistiikkaverkostoaan joulukuussa 2015 avaamalla ensimmäisen logistiikkakeskuksen Saksan ulkopuolelle Italiaan. Tämän vuoden loppuun mennessä Zalandolla on kahdeksan logistiikkakeskusta, jotka sijaitsevat viidessä eri Euroopan maassa.

Ingram Micron ja Zalandon yhteistyö on alkanut jo vuonna 2008, jolloin eurooppalaisen sähköisen kaupankäynnin uranuurtaja Docdata nimitettiin Zalandon ensimmäiseksi logistiikka- ja palautuspalvelun tarjoajaksi. Joulukuussa 2015 Ingram Micro sai päätökseen Docdatan liiketoiminnan oston, ja se on nykyään yksi Zalando-konsernin luotettava kumppani sekä paikallisessa liiketoiminnassa että kansainvälisissä palautusprosesseissa. Pohjoismaissa Ingram Micro palvelee myös muilla liiketoiminta-alueilla Ruotsin Boråsissa ja Rosersbergissä sekä Suomessa Espoossa sijaitsevien logistiikkakeskuksien kautta.

”Brunnan varastosta Zalando pystyy toimittamaan tilaukset Pohjoismaiden pääkaupunkeihin seuraavana päivänä, Tukholmaan parhaimmillaan jo samana päivänä tilauksesta”, sanoo Zalandon Pohjoismaiden johtaja Kenneth Melchior tiedotteessa.