Ingram Micro laajentaa toimintaansa Pohjoismaissa

Tammikuun alusta  2017 Ingram Micro laajentaa toimintaansa lisäämällä valikoimiinsa IT-tuotteet ja palvelut Pohjoismaissa Norjassa, Tanskassa ja Suomessa.
Jo olemassa olevissa maayhtiöissä on aiemmin enimmäkseen työskennelty mobiilituotteiden ja näihin liittyvien ratkaisujen ympärillä, mutta nyt investoimalla uusiin henkilöihin  ja osaamiseen Ingram Micro voi tarjota räätälöityjä kokonaisratkaisuja koko IT ja Mobiili alueilla.

Alla Ingram Micro Nordic alueen toimitusjohtajan Ulrich Egeskovin haastattelu liittyen laajentumiseen.

 

ulrich-egeskov


Mikä on tärkein syy laajentamiseen ja miksi se tapahtuu juuri nyt?

“Vuonna 2015, Ingram Micro yhdisti kaikki liiketoiminta-alueet yhteen  ja se mahdollistaa sen että voimme laajentaa tarjontaamme Pohjoismaissa. Meillä on jo nyt toimistot Norjassa, Tanskassa ja Suomessa jossa meiltä löytyy yli 80 ”Go-To-Market” henkilöresurssia. Tavoitteenamme on pystyä tarjoamaan kaikille pohjoismaisille asiakkaillemme samat mahdollisuudet, kuin mitä pystymme tällä hetkellä tarjoamaan ruotsalaisille asiakkaillemme. ”

 

Mikä on Ingram Micro tärkein fokus Pohjoismaissa?

“Että meistä tulee pohjoismaalainen yhteistyökumppani, joka pystyy tarjoamaan laajan kokonaisvalikoiman Mobiili- ja IT-tuotteita. Yhä useammat asiakkaistamme ja toimittajista toimivat Nordic organisaatioilla, joten näemme suuren tarpeen tehokkaammille jakelu- ja logistiikkaratkaisuille. Näemme myös muutoksen markkinoilla niin, että kulutustuotteiden ja palvelujen hankinnat muuttuvat yhä enemmän transaktiopohjaiseksi. Samanaikaisesti kuin maiden väliset rajat hälvenevät, pitää kuitenkin useasti huomioida paikalliset kaupalliset näkökulmat ja asiakkaiden eritysvaatimukset. Tämä asiantuntemus meiltä löytyy nyt Pohjoismaissa.”

 

Mitkä ovat Ingram Micron ensisijaiset vahvuudet?

”Meillä on laaja valikoima vahvoja tuote-edustuksia  kaikilta osa alueilta. Ingram Microlla on suuri markkinaosuus Pohjoismaisessa Mobiilitukkukaupassa ja kun tähän yhdistetään vahva IT-tarjonta niin se mahdollistaa kokonaisvaltaisen valikoiman asiakkaillemme. Lopuksi, olemme kehittäneet useita ainutlaatuisia palveluja, jotka tarjoavat suurta lisäarvoa kumppaneillemme.”

 

Miten laajeneminen vaikuttaa asiakkaisiin ja toimittajiin?

“Meistä tulee nyt entistä houkuttelevampi kokonaisvaltainen kumppani. Olemassa olevat kumppanit voivat keskittää kaikki Nordic hankinnat yhdelle jakelijalle, riippumatta siitä toimivatko IT- tai Matkapuhelinalalla. Me investoimme osaamiseen ja tulemme rekrytoimaan lisää henkilökuntaa, joka antaa meille mahdollisuuden jatkaa sekä uusien että olemassa olevien palveluiden kehittämistä. Voimme myös käyttää parhaita käytäntöjä / kokemuksia Ruotsin markkinoilta myös muissa Pohjoismaissa. ”

 

Ingram Micro on maailmanlaajuinen yritys, jolla on liiketoimintaa lähes kaikkialla maailmassa. Mikä on Ingram Micron yleinen kasvustrategiansa?

“Tärkein painopisteemme on edelleen kehittää ydinliiketoiminta-alueitamme logistiikkaa, jakelua, Cloud kaupankäyntiä ja muita palveluita. Se on perustamme liiketoiminnassamme. Jotta pystymme edelleen kasvamaan tulevaisuudessa, strategiamme on yhä sama eli investoida yrityksiin, jotka ovat kaukana edellä kehityksessä ja joilla on asiantuntemusta jota meidän täytyy lisätä.”