Yhdessä valmiina tulevaisuuden DC POS -markkinalle

Markkina, joka on ammattikielessä saanut nimen DC POS (Data Capture & Point of Sales), on vaikuttanut perinteisesti kenties pääsääntöisesti logistiikan ja kaupan -toimialoilla, ja nyt myös lääke-, tupakka- ja elintarviketuotteiden tiukentuneilla jäljitettävyysvaatimuksilla on suuri vaikutus tällä nopeasti kasvavalla markkinalla.

Ingram Micro on toiminut DC POS -markkinalla yli 15 vuotta ja on nykyään markkinoiden johtava jakelija globaaleilla markkinoilla ja ainoa, jolla on paikallisia resursseja kaikissa Pohjoismaissa.

Meille on tärkeää, että jokaisessa maassa on henkilökuntaa, joka puhuu paikallista kieltä ja ymmärtää markkinoita. Siksi meillä on erittäin vahvat suhteet sekä asiakkaisiin että toimittajiin Pohjoismaissa, sanoo Jesper Tørnkvist, Ingram Micron DC POS:n Nordic Regional Lead.

Yksi Ingram Micron tärkeimmistä toimittajista on Zebra Technologies, on nyt toiminut 50 alalla vuotta ja oli ensimmäinen yritys, joka tulosti viivakoodin.

Zebra oli viivakooditeollisuuden varhainen markkinajohtaja tulostin- ja skannerivalikoimallaan. Lisäksi vuodesta 2014, jolloin ostimme Motorola Solutions’ Enterprise Businessin, olemme olleet yksi suurimmista toimittajista automaattisen tunnistuksen / tiedonkeruun saralla maailmanlaajuisesti. Kehitimme tuolloin myös kumppaniohjelman, joka on ollut erittäin menestyksekäs ja voittanut useita kunniamainintoja vuosien varrella, kertoo Zebran Pohjoismaiden myyntijohtaja Mattias Lindström.

Käyttökohteet

Ingram Micron ja Zebran tuotteita käytetään pääasiassa viidellä alueella:

  • Retail & Hospitality – lisääntynyt sähköinen kaupankäynti asettaa suurempia vaatimuksia toimituksille ja logistiikkaketjulle, mutta se vaikuttaa myös kivijalkamyymälöihin. Asiakaskokemusta myymälöissä on lisättävä ja siinä Zebra on eturintamassa, mitä tulee uusien tuotteiden ja teknologioiden kehittämiseen.
  • Transport & Logistics – varasto- ja kuljetusteollisuus on ehkä markkina, joka useimmille tulee ensimmäisenä mieleen, kun puhutaan perinteisistä tarratulostimista ja skannereista. Mutta tämä on alue, jossa tuotteita kehitetään koko ajan älykkäämmän varastonpidon saamiseksi, joka tekee työstä tehokasta ja vähemmän rasittavaa henkilökunnalle.
  • Manufacturing – Zebran ratkaisut kattavat valmistusteollisuuden kaikki osa-alueet. Kaiken tehtaasta kentälle ja varastoon.
  • Healthcare – terveydenhuollossa tuotteita käytetään esimerkiksi tunnistusrannekkeiden tulostamiseen ja lääkkeiden seuraamiseen, mutta myös sairaaloiden varastojen valvontaan.
  • Field Force Automation – äskettäin hankittiin myös X-plore, minkä ansiosta voimme tarjota näyttöjä ja kämmentietokoneita, jotka kestävät äärimmäisen vaativia ympäristöjä, esim. sotilasvoimissa ja öljynporauslautoilla.

Markkinatrendit

Alan suuri liikkeellepaneva voima viime vuosina on tietenkin ollut älypuhelimen tulo. Zebra oli yksi ensimmäisistä valmistajista, joka näki jo varhaisessa vaiheessa tarpeen siirtyä Android-käyttöjärjestelmään.

Varasto- ja tehdasympäristössä on vielä nykyäänkin monia sovelluksia, jotka toimivat Windows-käyttöjärjestelmässä. Nyt kun niiden tuki ja päivitykset pian loppuvat, on suuri tarve korvata monia uusia tuotteita, sanoo Mattias.

Lisäksi tekoälyn kehitys avaa kysymyksiä siitä, miten kaikki kerätyt tiedot käsitellään, ja samalla tavalla koko terveydenhuollon digitalisaatio luo suuren tarpeen uusille tuotteille ja ratkaisuille.

Yhteistyö

Kaikki Zebran myynti tapahtuu yhteistyökumppaneiden tai jakelijoiden, kuten Ingram Micron, kautta.

Ingram Micron suurena vahvuutena on, että heillä on paikallista henkilöstöä Pohjoismaissa. Tämän ansiosta meillä valmistajana on erittäin läheinen yhteistyö jälleenmyyjien ja niiden henkilöstön välillä,” sanoo Mattias.

Jakelijan selkeänä roolina on tietenkin varastonpito ja suunnitellut toimitukset. Mutta Ingram Micro on Zebralle myös suurena apuna uusien markkinoiden tutkimisessa, tuotelanseerausten suunnittelussa sekä myös korjauksissa ja jälkimarkkinoilla.

Sekä Ingram Micro että Zebra näkevät tulevaa kasvua uusilla markkinoilla ja uusia ISV-ratkaisuja, sillä automaation ja jäljitettävyyden merkitys tulee kasvamaan entisestään tulevina vuosina. Etsimme yhdessä koko ajan uusia kumppanuuksia, jotta pystymme palvelemaan asiakkaitamme, parantamaan prosesseja ja tuottamaan parempia, terävämpiä ja useampia lisäarvopalveluja. Viivakoodit ja koko ala sen ympärillä on nähnyt vasta matkan alkuvaiheen, toteaa Jesper.